Miskolc Önkormányzata vezető partnerként adta be azt az ökoturisztikai pályázatot, amely az Európai Bizottság felhívására, a Magyar Turizmus Zrt. koordinálásával kereste Magyarország legjobban fejlődő ökoturisztikai desztinációját. A címre 16 területi összefogás adta be pályázatát, ahol Miskolc és a Bükk térsége sajnos nem került a legjobb öt kiválasztott közé.

A továbbjutók a Fővárosi Állatkertben 15 perces prezentáció keretében mutathatták be ökoturisztikai komplex kínálatukat, amely után a zsűri a helyszínen hozta meg végleges döntését. A Balaton Felvidék, Orfű és környéke, a Tisza-tó, az Irottkő és térsége, valamint a Szarvas és térsége zárókonferencián való bemutatkozása után a szakmai Döntőbizottság „Magyarország legjobban fejlődő ökoturisztikai desztinációja” címet az Írottkő Natúrparkért Egyesületnek ítélte "Az Alpok lehelete - az Írottkő Natúrpark természeti értékei" című pályaművéért.  A nyertes promóciós támogatásban részesül. A szakmai zsűri értékelése során a következő szempontokra fókuszált: tudatos termékfejlesztés, infrastruktúra, szervezeti háttér, partnerség, valamint a helyszíni bejárás tapasztalatai.
 

A pályázaton való részvételt hasznosnak ítéljük, hiszen a készítés során a terület értékleltára is frissült, az összeállított programajánlatok a jövőben is hasznosíthatók lesznek, valamint tapasztalatokat szereztünk a partnerség vonatkozásában is. A zárókonferencián való részvétel segítette a legjobb példák megismerését, amelyet további feladatainkban is iránymutatónak tekintünk.
A pályázatban való közreműködést együttműködőinknek ezúton is köszönjük!

Forrás: Miskolci Polgármesteri Hivatal Kulturális és Vendégforgalmi Osztályának turisztikai hírlevele, 2009. június 5.

A bejegyzés trackback címe:

https://okoturizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr261165061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása