Ezévi első találkozónkat 2009. április 30-án, csütörtökön délután 2-től tartottuk Szarvaskőben, az Öko-Park Panzióban.

A megbeszélésen vendégünk volt Demeter János, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke, aki a Heves megyei Önkormányzat vendégeként töltött el több napot a megyében.

Demeter Úr arról beszélt, hogy az Európai Régiók Gyűlése támogatásával az erdélyi Kovászna Megye Tanácsa kezdeményezett egy természetvédelmi kérdésekkel foglalkozó hálózat kialakítását natura 2000-es területeken. A NATURNET nevet viselő programhoz bármely európai régió csatlakozhat. A program kezdeményezőjeként alelnök úr tájékoztatást adott a most formálódó NATURNET részleteiről.

Ezután Kiss János, a megyei önkormányzat irodavezetője beszélt az aznapi Nemzeti Turisztikai Bizottság ülésén elhangzottakról - már ami az ökoturizmust érinti. Többek között arról, hogy országos szinten nagy bajban vannak az erdei kisvasutak. Az erdészetek és az FVM hamarosan kivonul a finanszírozásból és magukra maradnak az egyes vonalak. Ez pedig nagy finanszírozási gondokhoz vezet.
Felmerült, hogy az Ökoturizmus Klub adjon ki egy támogató nyilatkozatot, melyben felhívjuk a helyi szakma és a sajtó figyelmét erre a problémára, hisz a megyében több fontos turisztikai célú kisvasút is működik.

Ezek után szó volt a most alakuló Turisztikai Desztinációs Menedzsment (TDM) szervezetek alakulásáról. Fontos, hogy egyrészről az ökoturimus szakma képviselői jelen legyenek a szervezeti rendszerben, másrészt a klub tagjai aktívan részt tudnak vállalni a desztinációs turisztikai csomagok elkészítésében.

A következő találkozónkon tervezzük, hogy a kisvasutas témát alaposan kivesézzük az Egererdő Zrt. segítségével. Időpontot később egyeztetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://okoturizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr741101911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása